Contact

Historie

1980
Alpha Groep start in Capelle aan den IJssel met het reconditioneren en chemisch reinigen van textiel. Dan heet Alpha Groep nog Abos B.V. Al snel beheert Alpha Groep diverse stomerijen in heel Nederland. Het bijbehorende machinepark komt in eigen beheer. Dat is het begin van Alpha Techniek. 

1983
De activiteiten breiden uit. Vanuit de textielverzorging ontwikkelt zich een lijn in promotionele textiel en later relatiegeschenken en premiums. Alpha Groep heeft meer ruimte nodig en vindt die in Oud-Beijerland. Er verrijst een nieuwe bedrijfshal op een uitstekende locatie. Naast reconditionering start Alpha Groep met textielveredeling. Eerst in de vorm van garment dyeing (verven van geconfectioneerd materiaal). Alpha Vervoer heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een volwaardig logistiek bedrijf, dat is gespecialiseerd in (hangende) opslag en transport van kleding.

1986
De activiteiten blijven toenemen. Specialistisch werk, zoals bijvoorbeeld vastgoedexploitatie komt in eigen beheer. De laatste voor de koeltechniek, een nieuwe tak die flink zal gaan groeien. Het enkele jaren oude bedrijfspand is al weer te klein en er volgt een uitbreiding van kantoor-, opslag- en productieruimte tot 3000 m2.

1998
De groei van de dienstverlening zet zich voort. Voorraadbeheer voor Alpha-klanten, nu zelfs aangestuurd via internettoepassingen, is een veel gevraagde dienst. Dat noopt tot nieuwbouw van Alpha II: een uitbreiding van voornamelijk opslagcapaciteit met ruim 2000m2. Diverse certificeringen, waaronder ISO en STEK worden een feit in 1999.

2005
25 jaar Alpha Groep! De bouw van Alpha III op Industrieterrein De Hoogerwerff wordt afgerond, daarmee is opslagcapaciteit nog eens vergroot is met 6000 m2.

2006
Alpha Textielveredeling plaatst een kledingsorteermachine voor hangende kleding in verband met toenemende behoefte aan orderpick activiteiten.

2007
Alpha Groep is uitgegroeid tot een bedrijf met ruim honderd vaste medewerkers. De verbouwing van het hoofdkantoor aan de Pascalstraat is in dit jaar afgerond, waarmee is voorzien aan de behoefte van meer kantoor- en vergaderruimten.

De kledingsorteermachine voor liggende kleding, aangekocht door Alpha Texielveredeling, was in 2007 volledig operationeel zijn.

2008
Begin 2008 is gestart met de bouw van een nieuwe oplagloods. Deze loods, tegenover het pand aan de Aston Martinlaan 36 gelegen op industrieterrein De Hoogerwerf, is medio 2008 in gebruik genomen.

De moderne bedrijfspanden op twee verschillende industrieterreinen liggen strategisch t.o.v. de belangrijkste knooppunten van de verschillende vervoersmodaliteiten (15 km van Rotterdam). Daarnaast heeft Alpha samenwerkingsverbanden in een wereldwijd netwerk.

Alpha is nog niet gestopt met groeien. Er dienen zich altijd nieuwe mogelijkheden aan om klanten van dienst te zijn.

Een klant van Alpha Groep omschreef de groeistrategie als volgt: "Het leuke van Alpha Groep is dat ze een nieuwe dienst eerst intern voor hun eigen bedrijven ontwikkelen. Pas als ze het eenmaal goed in hun vingers hebben, bieden ze het hun klanten aan en dan werkt het ook. Zonder kinderziektes en dat geeft rust."

2012
Ook in minder positieve economische tijden lukt het Alpha Groep activiteiten uit te breiden en kansen te benutten. In verband met groeiende internationale contacten wordt het AEO certificaat behaald. Als Authorised Economic Partner verstevigt Alpha Textielveredeling zo haar positie in de logistieke keten. Daarnaast behaalt Alpha Textielveredeling het certificaat ISAE 3402.